پیام جناب آقای دکتر منصور غلامی ، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به دومین همایش بین المللی دانشگاه سبز

باسمه تعالی

دانشگاه همواره الگوی جامعه و مسئول تربیت آیندگان بوده است. بر این اساس، ایجاد توازن میان انسان و محیط در دانشگاه‌ها موجب سازگاری سبک زندگی با محیط‌زیست و نیز ایجاد دانشگاه سبز منجر به شکل‌گیری جامعۀ سبز خواهد شد.

باسمه تعالی

وظیفۀ آموزش عالی، به مثابۀ قطب اصلی تولید دانش و فناوری در کشور، ضمن نهادینه‌سازی و ارتقای فرهنگ زندگی پایدار حل چالش‌های زیست‌محیطی است. همچنین دست‌یابی به جامعۀ پایدار و حفظ محیط‌زیست با بهره‌گیری از ظرفیت¬های استادان، صاحب¬نظران و کارشناسان حوزۀ مدیریت سبز و همراهی سازمان‌های ملی و بین‌المللی تخصصی از اهداف آموزش عالی به شمار می‌رود. سازمان‌هایی چون: یونپ (UNEP)، فائو(FAO) ، مجمع بین‌المللی تغییرات آب و هوایی (IPCC)، اتحادیۀ  بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN)، مرکز محیط‌زیست جهانی (GEF)، و صندوق جهانی طبیعت (WWFN) به طراحی راهکارها و برنامه‌های علمی و عملی در این زمینه می‌پردازند.
در کشور ما، با توجه به گسترش پردیس‌های دانشگاهی، رشد جمعیت دانشجویی و سهم نسبتاً بالای آنها در مصرف انرژی، آب و تولید پسماند، حمل و نقل و موارد مرتبط پرداختن به مدیریت سبز و شاخص‌های دانشگاه سبز اهمیت بسیاری دارد.
در سال‌های اخیر، با تشکیل شوراهای راهبری مدیریت سبز در دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی، پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری فعالیت‌های زیست‌محیطی جانی تازه گرفته است. الگوی ملی تراز سبز (Iranian Evaluation System on Campus Sustainability) با شاخص‌های متناسب با سطح منطقۀ جغرافیایی و زمانی و مکانی و متمرکز بر سیّال بودن مفهوم پایداری فعالیت‌ها را راهبری و  بر نتایج اقدامات متناسب دانشگاه‌ها با شرایط اقلیمی، فرهنگی و زیست‌محیطی نظارت می‌کند. مدیریت سبز با ترکیب نظام‌مند دانش‌های بومی و جهانی موجب هم‌افزایی و توسعۀ راه‌حل‌های جدید شده و معیاری مفید برای مقایسۀ وضعیت دانشگاه‌ها با جایگاه مطلوب تا حد رقابت تنگانگ با دانشگاه¬های بین‌المللی پیش‌رو در حوزۀ مدیریت سبز طرح کرده است.
برای رسیدن به ایدۀ دانشگاه‌ سبز انتظار می‌رود پردیس‌های دانشگاهی ضمن همگن‌سازی استعدادهای استادان و دانشجویان در  حوزه‌ها و رشته‌های علمی با هدف حفاظت از منابع و مدیریت زیست‌محیطیِ کارآمد سیاست‌ها و چشم‌اندازهای بلندمدت ترسیم و ارزش‌های کسب‌شده در حوزه‌های پایداری را در سطح منطقه و جهان منتقل کنند.

بازگشت1397/12/21